puhelin 010 504 7611
email info@fuelk.com

Kuinka voit säästää vähintään 4000€ vuodessa?

Kuinka voit säästää vähintään 4000€ vuodessa?

Säästöopas sisältää vastauksen tähän ja moneen muuhun yritystäsi koskevaan kysymykseen. Säästöopas

Saat oppaan välittömästi luettavaksesi. Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään.

Janne Sääskilahti, Sääskipuu Oy: “Selvää säästöä – entiseen ei ole enää paluuta.”

Ranualainen Janne Sääskilahti urakoi metsätöitä viidellä koneketjulla ja 17 miehen voimin. Kaikki koneet ovat vihreitä ”Jontikoita”, joihin yritys on luottanut yhtäjaksoisesti jo 22 vuotta. Viisi koneketjua syö vuodessa satoja tuhansia litroja polttoainetta, joka toimitetaan Fuelk-säiliöihin suoraan hakkuupaikalle.


– Selvää säästöä syntyy koko ajan. Voin kyllä suositella tätä systeemiä ja Fuelkin säiliöitä,
Janne Sääskilahti kertoo tyytyväisenä.

Sääskilahden koneketjuille ensimmäiset Fuelk-säiliöt hankittiin noin neljä vuotta sitten ja kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia.

– Uskomattoman paljon se on helpottanut ja nopeuttanut työtä, kun polttoaineen kuljettaminen on jäänyt pois ja se toimitetaan nyt suoraan koneiden lähelle. Kuskitkin sanovat, että entiseen ei ole enää paluuta!

Myös tankkaaminen on nopeampaa, kun kuskit voivat siirtää säiliöitä metsässä myös hakkuun edetessä lähemmäksi työmaata.

– Tyhjät säiliöt kuljetetaan sitten aina semmoiseen paikkaan, jonne tankkiauto pääsee ne täyttämään. Polttoaineet tilataan hakkuupaikoille aina maanantaisin ja lähestyvästä toimituksesta St1 ilmoittaa aina tekstarilla tai soittamalla, niin osataan varautua, Janne Sääskilahti kuvailee toimintamallia.

Käytännöllisyyttä, turvallisuutta, säästöjä

Janne Sääskilahti laskee, että Fuelkin ansiosta säästöjä syntyy monella eri tavalla entiseen toimintatapaan verrattuna.

– Ensinnäkin tietysti tyhjänpäiväinen kuskaaminen on jäänyt pois.

– Pakettiauton kustannukset, auton kuluminen ja kolhiintuminen sekä kuljettajan palkka säästyy, tankkaaminen on nopeampaa kun ei tarvitse ajella tyhjää ja tankkeja siirrettäessä niitä ei tarvitse sitoa, jolloin siinäkään ei mene työaikaa, Janne Sääskilahti luettelee.

Merkittävä säästö on syntynyt myös koneiden huoltokustannuksissa, jotka Fuelk-säiliöiden käyttöönoton jälkeen ovat pienentyneet.

– Meillä ei nykyään ole enää polttoaineongelmia, kun aina ajetaan tuoreilla aineilla. Ilmojen mukaan voidaan käyttää kesäisempiäkin laatuja, jolloin hintakin on edullisempi.

Janne Sääskilahti kertoo, että myös polttoainejärjestelmien suihkuremontteja on paljon vähemmän, jolloin kalusto on tehokkaammassa käytössä koko ajan.

– Se lisää suoraan toiminnan tehokkuutta ja kannattavuutta.

Turvallisuusasiat yritykselle tärkeitä

Sääskipuu Oy:n yhtenä perustavoitteena on huolehtia kuljettajien ja muun henkilöstön turvallisuudesta hakkuutyömailla. Kalustoa uudistetaan koko ajan ja turvallisiin työtapoihin kiinnitetään huomiota.

– Aiemmin polttoainekuljetuksiin liittyi aika isoja turvallisuus- ja ympäristöriskejäkin. Pienellä pakettiautolla kuljetettiin puutteellisesti kiinnitettyjä suuria säiliöitä, joissa oli palavaa nestettä. Se on melkoinen pommi, jos tulee kolari ja säiliö tulee kuljettajan ja vastaantulevan auton syliin, Janne Sääskilahti kuvailee.

– Aika paljon on vielä niitä, jotka kuskaavat aineita tien päällä, joka on todella vaarallista itsensä ja ympäristönkin kannalta eikä moni kuljettaja valitettavasti vieläkään tiedosta tätä riskiä.

– Meillä Fuelk-säiliöt ovat kuljetusten aikana hyvin kiinni pankolla ja niitä siirretään pääsääntöisesti tyhjinä. Säiliöiden lastaaminen kyytiin on nopeaa kun niitä ei tarvitse erikseen sitoa ja homman voi tehdä kätevästi kuormaajalla.

– Se on sitä käytännöllisyyttä, jota kyllä Fuelkissa arvostan, Janne Sääskilahti sanoo.

Janne Sääskilahti
Sääskipuu Oy
0400 321 567

Laske polttoainepalvelumme tuoma säästö!

Fuelk Facebookissa